sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Uusi vuosi, uudet häät

Hyvää meidän häävuotta kaikille! TAAS! 😅


Sulhis laskemassa kohti uusia pettymyksiä.


Puhuinkin jo edellisessä valituspostauksessani, että tuntuu kuin ne häät olisi jo juhlittu, kun niitä niin antaumuksella suunnitteltiin. Ja nyt ei jaksaisi enää innostua yhtään. Mutta jos oikein kunnolla tsempataan ja yritetään väkisin nostattaa taas hääfiilistä, olisi seuraavana vuorossa kutsukorttien lähettäminen. Mehän tilasimme kutsut viime vuonna tapojemme vastaisesti ajoissa ja niinhän siinä sitten kävi, että ne jäivät käyttämättä. Ei pitäisi koskaan yrittää olla parempi kuin oikeasti on, siitä seuraa vain pettymyksiä.  

Luonto ei oikein anna periksi tilata uusia kutsuja ja laittaa vanhoja haaskuuseen, joten yritän miettiä, miten voitaisiin hyötykäyttää ne. Jos vain päivämäärä olisi muuttunut, kutsut voisi saada ihan hauskasti fiksattua ja säilöttyä niihin samalla muiston siitä, mikä yxi wittujen cevät koko ihmiskuntaa kohtasi. Meillä kuitenkin päivämäärän lisäksi muuttui kirkko, juhlapaikka sekä paikkakunta... Ja kerkeäähän tässä mieskin vielä vaihtua. On minulla yksi idea kutsukorttien varalle. Alan miettimään sitä tarkemmin, kun palaamme taas sivistyksen pariin mökiltä.

Olemme siis Sulhiksen kanssa vielä viikon Lapissa. Täällä on ollut ihanaa. Lautailua, hiihtämistä ja yleisesti ulkoilua ihanan talvisissa maisemissa. Tokikaan emme ole kerenneet kertaakaan ulos päivän valoisimpaan aikaan, sillä meidän vuorokausirytmimme lipsahtaa lomalla aina ihan päälaelleen. Nyt se on sillä tolalla, että nukumme suurinpiirtein silloin kuin normaali-ihmiset ovat aamuvuorossa. Mutta haitanneeko tuo. Minulle kun se rytminkääntäminenkään ei ole hankalaa. Nukahdan, kun menen vain nukkumaan. Sulhis toisinaan kärsii nukahtamisvaikeuksista, eikä se vaan nukahda, vaikka auliisti annankin hänelle kaikkia hyviä neuvoja. "Olet nyt vaan paikoillasi siinä, laitat silmät kiinni ja alat nukkumaan, mikä siinä on niin helvetin vaikeaa!!??!". 


Kuvatodiste yllämainitusta ihanasta.


Minun ei tosin tarvitse vielä murehtia arjesta, minulla on nimittäin vielä ensi viikko lomaa. Tai no, lomaa ja lomaa. Kouluhommia pitäisi tehdä. Eli en tee mitään ja poden koko ajan huonoa omatuntoa, kun pitäisi tehdä. Viikko on siis pilalla joka tapauksessa. Otin läppärin ja oikein erillisen näytön mukaan, että olisi mukavampi tehdä niitä hommiani. LOL. Olemme olleet täällä jo viikon ja nyt vasta sain pelit ja vehkeet kaiveltua laukusta ja pystytettyä työpisteeni, jossa voisin tehdä sitä tiedettä. Luonnollisesti alkoi blogin päivittäminenkin heti kiinnostaa... Toisaalta olen luonteeltani ahkera ja puuhastelu on minulle ominaista, mutta toisaalta olen aivan käsittämättömän saamaton. Sitten märyä vääntäen hoidan (koulu)hommat kauheassa kiireessä viime tipassa. Enkä todellakaan koskaan ota opikseni.

Täällä minun oli tarkoitus tehdä tutkinto-ohjelmaani liittyvää gradun tapaista tutkielmaa (syventävien opintojen tutkielma, "syvärit"), mutta huomasin, etten muistanut ottaa koko syväritiedostoa mukaan pöytäkoneeltani. Että en nyt kamalan hyvin valmistautunut tähän opiskelulomaani. 😂 Tämä unohduksen huomattuani "lohduttauduin" kuitenkin sillä, että voisin lukea seuraavaan lopputenttiini. Tietäähän sen... Saatan kyllä siis istua tulevan viikon päivisin koneella, mutta en vilkaisekaan luentomateriaaleja, vaan luen esimerkiksi vauva.fi:n Aihe vapaa -palstaa ja katson Youtubesta erilaisia  järjestelyvideoita. Ehkä eksyn tännekin suoltamaan tätä sisällötöntä sisältöä. Sitten valvon kolme vuorokautta putkeen ennen tenttiä, luen haukionkala-tyyppisesti luentomateriaaleja, kirjoitan huonoja muistiinpanoja ja tiuskin Sulhikselle, että viettäisi työpäivänsä jälkeistä vapaa-aikaa vähän hiljempaa, kun JOTKUT YRITTÄÄ TÄÄLLÄ OPISKELLA!!!!!111 Tankkaamalla tankkaan tiedot, jotka sitten  välttävästi oksennan tenttipaperiin, enkä muista niistä sanaakaan enää tulevaisuudessa. 😊 Niitähän on paljon sellaisia sometilejäkin, joissa käsitellään opiskelua ja eri oppimistekniikoita. Minun tilini olisi varmasti menestys.

Tuntuu, että olen taas jauhanut riittävästi EN YHTÄÄN MISTÄÄN. Lähdemme hiihtämään. Tarvitsisin kyllä hieman apua teiltä (äiti ja kaksi muuta lukijaa). Mistä ihmeestä voisin tänne kirjoittaa? Haluaisin kyllä kirjoitella, mutta se on kamalan hankalaa, kun tämä on hääblogi, eikä ne häät kiinnosta.  


19 kommenttia:

 1. Meillä hääsuunnittelut vasta aluillaan, mutta huomaan kuinka nopeasti mieli ja maku muuttuu, joten teeppä postaus siitä, mikä kaikki on mennyt tässä lykkäyksen myötä uusiksi. Hyvää uutta vuotta sulle ja Sulhikselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, minä olen mielenmuuttamisen mestari, että tässä aiheeseen voisi löytyäkin aineistoa... :D Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 2. Mä tykkään kyllä lukea ihan näitä sun "sisällöttömiä sisältöjäkin", sä osaat kirjoittaa tosi hauskasti. :) Mua kiinnostaisi kuitenkin sun sormus, et ole kertonut siitä juuri mitään??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin parasta, kun joku sanoo, että tätä tyhjänpäiväistä jaarittelua on mukava lukea, koska sitähän tämä suurimmaksi osaksi on. :D Sormushomma on hieman vaiheessa, tullut 1865 mutkaa matkaan. Kerron todellakin koko episodin, kunhan lopullinen sormus on minun hallussani...

   Poista
 3. Hyvää meidän ja teidän häävuotta! Ne hääkutsut kyllä kiinnostaisi, sillä meilläkin sama projekti edessä pikapuoliin. 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyhää häävuotta! Joo, minä palaan kutsuaiheeseen pikapuolin. Nehän pitäisi pian saada jo postiinkin. 😵

   Poista
 4. Nämä asian vierestä olevat kirjoitukset on oikeastaan parasta antia eli minun puolesta voit kirjoitella näitä lisää. En alunperinkään jäänyt lukemaan tätä blogia hääaiheen vuoksi. Se ei oikeastaan edes kiinnosta minua.😆 Enemmänkin tyylisi kirjoittaa saa odottamaan uutta tekstiä.😊 T. Jenska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot tosifani, kun blogin pääasiallinen aihepiiri ei edes kiinnosta! 😁 Mutta sitä asian vierestä horinaa on takuuvarmasti luvassa jatkossakin, joten pysytään linjoilla. 💃

   Poista
 5. Miten olisi aiheeksi häälahjat,kaasolahja, anoppilahja ja mitä näitä nyt on. Jaetaanko teidän häissä tai mikä mielipiteesi yleisesti on noihin?

  Toinen aihe voisi olla vastuujako häiden järjestelyissä. Äidit/anopithan on tunnetusti innokkaita hääjärjestelijöitä, mutta miten teillä? Onko äiti/anoppi saanut valtaa vai hoidatteko ison osan itse?

  VastaaPoista
 6. Noo oisko joku kenkäleikki vanhemmista tai ennemminkin roolissa appivanhemmat tai kumman vanhempiin tukeudutte joissain tietyissä tilanteissa. Taisit jossain kohtaa mainita tykkääväsi kenkäleikeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä idiksiä, mutta pelottaa, että tämä on äitini tai tulevan anoppini asettama ansa. Harkitsen asiaa. 😁

   Poista
 7. Komppaan hieman edellistä. Ihanat, kamalat ja legendaariset appivanhemmat on tainneet saada aika vähän palstatilaa kummankin naikkariin menijän näkökulmasta. Suhdekiemuroita kun on aina kiva lukea, niin joku Appivanhempien ABC: näin selviät hengissä ensitapaamisesta ja esittelet omat vanhempasi kunnialla tulevalle puolisollesi. Tai jos teille on muodostunut jo yhteisiä tekemisiä, mitä teette anoppien/appiukkojen kanssa. Voithan sää ylistää äitejä/anoppeja, jos sattuvat joskus myöhemmin lukemaan.😉 -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne kertomukset kauhuanopeista kiinnostaa mua itseänikin aina. Harmi vaan, että meillä molemmilla on aika normaalit anopit. Tai ainakin toistaiseksi ovat sellaisina esiintyneet. :D Voisin mää jotain juttua appivanhemmista kehitellä, palataan asiaan. :)

   Poista
 8. Itseä henkilökohtaisesti kiinnostelisi nuo jo aiemmin mainitut kaasolahjat,kaasojen rooli hääjärjestelyissä ja etenkin häitä edeltävällä viikolla, ja mahdolliset musiikkiesitykset kirkossa ja juhlissa. Kiitos vastauksesta ja ihanaa häävuotta 🥰🥰🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaasoaihe on hyvä, mulla onkin aika vahvat mielipiteet siitä aihealueesta. Laitetaan hautumaan! :)

   Poista
 9. Hyvää häävuotta! Toivottavasti tämä on nyt se the vuosi.

  Minuakin kiinnostaisi, kuinka selviät kutsukorttien modauksesta. Muita kiinnostavia aiheita voisi olla parhaat hääleikit ja -taiat.

  Häitä ja uusia juttuja odotellessa...😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoittaako häätaiat hääperinteitä? Siitä aiheesta olen kirjoittanut jo aiemmin passiivis-aggressiivisen postauksen. :D
   https://jotainvanhaahaablogi.blogspot.com/2020/01/haaperinteista.html

   Mutta palataan noihin toisiin aiheisiin myöhemmin. Kiva, kun luet. :)

   Poista
  2. Joo, kiitos juuri noita tarkoitin. Miten ihmeessä olinkin missannut sen. No nyt asia korjattu ja hyvät naurut saatu.😁

   Poista
 10. Mites ois vinkit keventelyyn ja terveellisempään elämään?😉 Kyllähän se aina naisilla kuuluu tosi kiinteästi juhlavalmistautumiseen, vaikkei oliskaan mitään kitisteltävää, niin menis jopa blogin aihepiiriin. Ja ennen kaikkea erittäin ajankohtanen, kun tammikuussa alkaa aina uusi ja terveellisempi elämä.

  PS. Vielä ehtii syödä alekonvehteja. Enstaina alkaa vasta uusi elämä.😉

  VastaaPoista

Oletko jo lukenut?

Päähenkilöiden esittely

Minusta on luontevaa kertoa tähän alkuun hieman meistä tyypeistä tämän blogin takana. Itseäni ainakin kiinnostaa aina blogeja lukiessani,...