sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Valoa hääkansalle

Tiivistelmä: Kävin ulkomailla, söin sen perus 12 lihapullaa Ikeassa ja ostin valoja.

Lähdimme porukoiden kanssa Ikeaan alennusjoulukoristeiden perässä, mutta eihän siellä enää mitään ollut. Myös Dollarstoren ja Rustan hyllyt olivat aika lailla jo nuohuttu tyhjiksi nopeampien jouluhullujen toimesta. Äitikin meinasi vähän jo hätääntyä Ikeassa, kun ei ollut oikein mitään varsinaista isompaa ostettavaa, eikä niitä joulukoristeitakaan löytynyt. Se sitten nakkeli väkisin kärryyn jotain säilytyslaatikoita, koska "näitä tarvii aina" ja metallisen, noin kaksimetrisen kenkälusikan. No okei, minäkin otin sellaisen. Meillä oli ennestään se Ikean muovinen tosi pitkä kenkälusikka, mutta tuo uusi on VIELÄ pidempi ja jämäkämpi. Kyllä minä siitä aika paljon innostuin, jos nyt rehellisiä ollaan.

Häihin löysin myös vähän jotain rompetta. Nyt, kun häät eivät enää ole sitten joskus ensi vuonna, alkaa jo konkretisoitua tämä touhu. Että pitäisi kai alkaa jo tekemäänkin jotain niiden juhlien eteen. No, vähän sitten sillä tavalla veren maku suussa laukoin niitä Haaparannan kauppoja etsien EDES JOTAIN sopivaa häihin. Siis niihin häihin, joihin ei alunperin pitänyt tulla MITÄÄN koristeluita. Nyt sinne on joka tapauksessa hankittu tuhansia kruunukynttilöitä ja joku 1800 m koristevaloja. Näiden suhteen tein kyllä mielestäni aika hyviä löytöjä. Ensinnäkin kaikki oli tarjouksessa ja toiseksi, en maksanut mitään itse, että silläkin tavalla ihan hyvä diili minulle.

Kruunukynttilöitä sai Ikeasta 50 kpl kybällä. Ostettiin niitä kolme pakettia, vain Luoja yksin tietää, miksi.... Äiti mietiskeli, että kyllä niitä tarvitaan reilusti, jos pitää vaihtaa kesken illan uudet. Juuri tuollaista ylimääräistä, kesken illan tapahtuvaa puuhastelua en haluaisi häihin ollenkaan. Varmaan henkilökunta sen tietenkin hoitaisi, mutta ei ketään varmaan kiinnosta, onko kynttilöissä tuli klo 23??? Luin muuten jonkun testin netistä ja Ikean versiot olivat voittaneet suuren kruunukynttilätestin paloajalla 8 h 17 min! Jos siis saavumme juhlapaikalle noin klo 15 ja kynttilät ovat juuri sytytetty, ne palavat  klo 23.17 asti eli sammuvat juuri sopivasti siihen aikaan, kun ketään ei enää voisi kynttilät vähempää kiinnostaa. Täydellistä! Vaikka niitä kynttilöitä nyt sitten on noin 800 kpl ylimääräisenä, niin äiti saa ne kyllä käytettyä, porukoilla on nimittäin kymmeniä, ellei satoja kynttelikköjä.

Mamma Ikeassa päikyillä
Meidän juhlapaikka on sellainen katettu maneesi, jossa on pienet ikkunat ja aika hämärää kesälläkin. Mikä siis on vaan hyvä, koska olen haaveillut syys- tai jopa talvihäistä hämärine iltoineen ja tunnelmallisine valaistuksineen. Meillä on nyt sitten ne hämärät ja tunnelmalliset syyshäät keskellä kesää siellä pimeässä navetassa. Minusta on niin ihanan näköistä, kun hämärtyvissä kesäilloissa käytetään valosarjoja, joten ostimme niitäkin. Meidän häiden aikaan ei toki siis tule sitä ihanaa hämärää iltaa, mutta valoja virittelemme sinne juhlapaikan kattoon sisätiloihin.

Ikean löytönurkassa oli kiva valosarja sellaisilla pienillä hehkulampun muotoisilla polttimoilla. Enää oli jäljellä vain yksi paketti, mutta bongasin vielä kahdet näytillä olevat valot. Junkutin myyjää myymään ne halvemmalla, kun paketti puuttui ja olivat siinä olleet jo käytössä. Sain niistä yli 30 %:n lisäalen, joten kaikki kolme valosarjaa lähtivät heti mukaani. Näiden Stråla-valojen alkuperäinen hinta oli jopa 35 e! Me maksoimme avaamattomasta paketista 89 kr ja avatuista 59 kr. Todella hyvä diili siis!


Ikean valosarja oli pakattu tällaiseen söpöön peltirasiaan.
Rustasta löytyi lisää valoja. Lähes kaikki valosarjat olivat tuntuvassa alennuksessa ja aika paljon oli vielä valinnanvaraa. Päädyin ostamaan ihan tavallista led-ketjua aivan helvetin pitkästi, tarkemmin sanottuna 75 m. Tuo paketti maksoi vajaa 30 e, eli ihan käypä hinta mielestäni. Harmittaa jopa, etten ottanut toista...
Odotin innolla pääsyä Haaparannan uudehkoon Dollarstoreen, joka oli loppujen lopuksi aika pettymys, vaikka yleensä rakastan kierrellä ja penkoa tuollaisia krääsäkauppoja. Kulutustottumukseni ovat sen verran muuttuneet, ettei se halpa paska enää kiinnosta ihan niin kauheasti. Toki edelleen tulen todella iloiseksi, jos löydän hyviä tarjouksia jokapäiväisistä käyttötavaroista. Herttileijaa, minä odotan, että pääsemme joskus asumaan omaan taloon, jossa on tilaa säilyttää vaatekaapin kokoista vessapaperipakkausta, jonka olen halvalla ostanut jostain Tokmannin neton, neton, neton nettopäiviltä (yksi kaasoni muistaa aina tuon väärin ja puhuu vitun, vitun, vitun vittupäivistä). Mutta vessapaperien säästöpakkaukset sikseen, visio koristeluista alkaa nyt muodostumaan. Valoja joka paikkaan, pöytiin valkoiset liinat, messinkisiä kynttilänjalkoja kruunukynttilöillä ja vihreää köynnöstä keskelle. Äidilläni oli pari ehdotusta ihan kotipihalta löytyvistä vihreistä kasveista, jotka voisivat sopia köynnöksiin. Kukkien näpräys itse oli alunperin sekin täysin poissuljettua, ettei hääaamu mene liian kiireiseksi, mutta äitini epäili, että näpräykset voisi tehdä jo edellisenä iltana. Pitää tehdä testiköynnöksiä keston suhteen heti, kun puut tulevat lehteen.


Häähommeleita nyt kuitenkin saatu taas se 1,5 cm eteenpäin. Kyllä tämä tästä. Nyt nukkumaan. On taas yhtäkkiä aamuyö jo ja minä istun koneella aivan ölövinä. Minun luontainen rytmini ei todellakaan sovi siihen 8-16 -työaikaan, joten lomilla aina vähän lipsahtaa tämä elämä päälaelleen. Minusta on ihanaa puuhailla yöllä kaikkea, ja tämä tapa on opittu kyllä kotoa. Lapsuudenkodissani ei ole ollenkaan tavatonta imuroida tai lähteä esimerkiksi porukalla kävelylle yhdeltä yöllä. Onneksi Sulhis on samanlainen yöeläjä. ❤ Nyt kuitenkin kerin tuon 2500 m valosarjaa pois sängyltä ja menen itsekin peittoihin.  

Oletko sinä tehnyt mitään hyviä alelöytöjä häitä varten? Tai ihan oikeaa elämää varten?2 kommenttia:

  1. Arvaatko, mihin olen menossa? Yhteen paikkaan, missä on hyvä ottaa päikyt. Siis jäi vaivaamaan takaraivoon muutama asia, jota ei eilen pystynyt hankkia, koska morsion impulsiivisen mielenlaadun vuoksi piti niin kiireellä lähteä, etten ehtinyt perustavaa laatua olevia mittoja ottaa, eihän peltikaappia voi ostaa, jos ei ole varma sopiiko se suunniteltuun paikkaan. Suoraan sängystä revittiin mukaan=maksamaan. Kompensoin tätä turhuutta ajatuksella, etten sentään lentänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hullu! Ja muistellaanpa tarkemmin, kuka ehdotti noin klo 1.30, että lähdetäänkö huomenna Ikeaan................

      Poista

Oletko jo lukenut?

Päähenkilöiden esittely

Minusta on luontevaa kertoa tähän alkuun hieman meistä tyypeistä tämän blogin takana. Itseäni ainakin kiinnostaa aina blogeja lukiessani,...