sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Save the Date -bileet, vahingossa!

Tiivistelmä: Kuulimme Save the Date -bilekonseptista. Innostuimme valtavasti ja meinasimme ryhtyä järjestämään, mutta sitten muistimme pitäneemme sellaiset jo useampaan otteeseen.

Moi!

Meillä tulee Sulhiksen kanssa tulevana itsenäisyysäpäivänä seitsemän (7) vuotta täyteen yhteistä taivalta. Luojan kiitos muuten, häät ovat vasta ensi kesänä, että kerkeämme nähdä, selviämmekö siitä kuuluisasta seitsemännen vuoden kriisistä.... 😏 Viime viikonloppuna järjestimme myös seitsemännen kerran meidän oman pikkufestarimme, Mullirockin. Tämä ei nyt oikeastaan suoranaisesti liity häihin, mutta vähän niin kuin kuitenkin.

Luin aiemmin It's a Match -blogista Save the Date -kutsuista. Ideana on siis pitää häihin kutsutuille (kavereilla) ennakkobileet, joissa porukka pääsee hieman tutustumaan toisiinsa jo etukäteen, mikä varmasti edesauttaa rennon tunnelman luomista itse hääjuhlaan. Minusta aivan mahtava idea ja luettuani Kiiran postauksen halusin ehdottomasti järjestää itse samanlaiset. Ja mielellään heti! Selitin keväällä asiaa Sulhikselle suu vaahdossa, kunnes tajusimme, että mehän olemme pitäneet tällaiset juhlat jo kuusi kertaa! Kuten alussa mainitsin, järjestämme Sulhiksen kanssa joka kesä vähän isommat kotibileet kavereillemme festariteemalla. Vuokraamme erään huvilan täältä Oulusta, laittelemme naposteltavaa ja boolia ja joskus saamme jopa esiintyjänkin luomaan festaritunnelmaa. Kaverit ostavat tapahtumaan rannekkeen, joiden tuotoilla pyritään kattamaan suurin osa kuluista (Mullirock Ltd on ehdottomasti voittoa tavoittelematon organisaatio). Juhlat alkavat joka vuosi tervetuliaismaljalla, johon liittyen on muotoutunut jo perinteeksi ostaa joltain matkalta mahdollisimman iljettävän makuinen juoma alkushotiksi. Tänä vuonna kippistelimme juhlat käyntiin  kynsilakanpoistoaineen makuisella sitrusvodkalla. 

Näille festareille omien juomien tuominen on sallittua, mutta kaveriporukkamme viinimestari on jo useana vuotena tehnyt meille myös myyntiin aivan spesiaalia mulliviiniä (Sinikka tai Marjaana riippuen käytetyistä marjoista). Hommaamme viinimaisterille raaka-aineet ja maksamme vähän vaivanpalkkaa, mutta hyväntekeväisyyttähän tuo häneltä on työmäärä huomioiden. Viiniä mainostetaan cruelty free luomuviininä, joka on tehty vain itsestään pudonneista marjoista (naurattaa oma nokkeluuteni 😂) ja hyvin tekee kyllä kauppansa vuosi toisensa jälkeen. Olemme miettineetkin, josko tilaisimme ko. viinimestarilta pienen satsin myös häihin myöhäisillan loppasuille. Oma nimikkoviini häihin olisi aika siisti.


Molemmat kuvat ovat tulevan anoppini ottamia viime vuoden hulinoista, joissa minun ja Sulhiksen vanhemmat olivat mukana juhlimassa vippeinä.

Mullirockin artistikattaus on ollut vaihtelevaa. Tarkoittaen siis sitä, että joskus ei ole esiintyjää laisinkaan, joskus joku lahjakkaista kavereistamme suostuu musisoimaan, ja kerran oululainen bändi, 2-7 Miehen Trio, saapui juhlapaikalle kesken illan vetämään yllärikeikan. Tänä vuonna kaverini miehen bändi tarjoutui tulemaan esiintymään. Band Mennen soitti ihan huikean keikan ja siinä sai välillä ihan tosissaan pelätä juhlapaikan lattian puolesta, joka tuntui antavan koko ajan vain enemmän periksi yleisön tanssiessa AIKA villisti... Bändi oli valinnut todella onnistuneesti sellaisia klassikoita, jotka saivat ihmiset liikkeelle. Bändille oli myös vinkattu minun rakkaudestani J. Karjalaista kohtaan ja festivaaliemäntä lähti kyllä kaikista henkseleistään viimeistään sitten, kun "Mennyt mies" kajahti soimaan. Keikka huipentui The White Stripesin Seven Nation Army -kappaleeseen, jonka aikana minut kuulutettiin lavalle hakkaamaan rumpua. Minähän en ole kauhean laisinkaan  musikaalinen, mutta selvisin nakista musaopettaja-kaasobestikseni tuella, joka piteli rumpua ja varmuuden vuoksi nyökytteli liioitellun dramaattisin liikkein rytmiä ihmismetronomin tavoin. Se on kyllä taivahan tosi, että livemusiikki nostattaa aina juhlatunnelman kattoon. Alusta asti onkin ollut selvää, että meidän häihimme hommataan ehdottomasti bändi. Pitäisi kai alkaa jo kovaa vauhtia metsästämään sopivaa kokoonpanoa...

Minulla on harmittavan usein tuollainen arvosteleva ja tympääntymistä viestivä ilme....
Mutta se Mullirockista. Häihin kutsuttavista kavereista suurin osa on siis jo tutustunut hieman  toisiinsa tässä vuosien varrella. Mullirockien antaman kokemuksen perusteella uskallankin väittää, että häistämme tulee elämämme parhaat bileet. Paljon tanssia, naurua. hirveästi ala-arvoista huumoria ja muutama kauhistunut sukulainen. 👌

2 kommenttia:

  1. Hauska idea tuollaiset save the date-bileet. Paras ystäväni on menossa ensi kesänä naimisiin ja lähettivät juuri save the date-kutsut. Valitettavasti bileet ei nyt onnistu koronan vuoksi, mutta toivotaan että itse häät onnistuvat ongelmitta. Olemme juuri hieman katsoneet mahdollisia esiintyjiä sekä ideoineet teemaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nyt taitaa kaikenlaiset bileet olla hetken paussilla. Toivotaan nyt, että keväällä puhaltais viruksettomat tuulet ja kesällä päästään tanssimaan häitä! 💃

      Poista

Oletko jo lukenut?

Päähenkilöiden esittely

Minusta on luontevaa kertoa tähän alkuun hieman meistä tyypeistä tämän blogin takana. Itseäni ainakin kiinnostaa aina blogeja lukiessani,...