sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Älä lue, jos inhoat häiden kenkäleikkiä

Minä olen niitä harvoja ihmisiä, jotka ihan aidosti nauttivat häissä siitä paljon parjatusta kenkäleikistä. Somessa on nyt kiertänyt parisuhdehaasteen muodossa sellainen virtuaalinen kenkäleikki. Suurella mielenkiinnolla (ja uteliaisuudella) luin ihmisten vastauksia ja odottelin kuumeisesti, että joku haastaisi minut, mutta ei! Minua ei koskaan haasteta parhaisiin haastesiin, kuten siihen sossudissun (sosial distancing) alussa kiertäneeseen päälläseisomishaasteeseen. Se harmitti eniten, koska olen valtavan taitava päälläänseisoja, olen ollut aina! No, mutta haastoin nyt  kuitenkin itse itseni tähän parisuhdehaasteeseen. Kenkäleikkiinhän vastaa pariskunnan molemmat osapuolet, mutta minä tein tämän yksin ja luin sitten vain Sulhikselle oikeat vastaukset. 

Tässä me tänään turvonneina (mutta tyytyväisinä) porukoillani vietetyn pitkän viikonlopun jäljiltä.

Ensitreffit?
- Me ei käyty treffeillä. Tapasimme baarissa joskus klo 2.50, menimme siitä pizzalle ja sitten vain olemme hengailleet seuraavat seitsemän vuotta kämpillä yhdessä.

Ensisuudelma?
- Kumpikaan ei muista. Eli varmasti todella spesiaali ja romanttinen hetki.

Kumpi teki aloitteen?
- Sulhis tarttumalla minua käsivarresta siellä Oulun Apollon tahmaisella tanssilattialla ja tervehtimällä alkukantaiseen tapaan "hei, nainen".

Kumpi on pidempi?
- Sulhis. Tämä tuottikin alussa päänvaivaa, kun en ollut varma, onko se kiva vai ainoastaan ihanan pitkä.

Kumpi tunnusti rakkautensa ensin?
- Sulhis reilun puolen vuoden kuluttua ensitapaamisesta. Minulla meni ensin vähän jauhot suuhun, mutta kyllä minäkin sitten niillä main tulin siihen tulokseen, että ihan kiva se on sen lisäksi, että on pitkä.

Kumpi on herkempi?
- Yleisesti ottaen Sulhis, mutta minä silloin, kun katsotaan kaltoinkohdeltujen koirien pelastustarinoita.

Kumpi on jääräpäisempi?
- Minä...

Kumpi nukahtaa ensin?
- Minä. Yleensä minuuteissa minne tahansa pääni kallistankin. Sulhis inhoaa tätä piirrettä minussa.

Kumpi on laiskempi?
- Sulhis ja minua taas ärsyttää tämä piirre hänessä. Sulhikselle ei ole ollenkaan luontaista sellainen puuhastelukulttuuri, mutta ihan reippaasti se juttuja toki tekee, kun vain alkaa.

Kumpi kokkaa paremmin?
- Minä nykyään, kun olen alkanut ylipäätään kokkaamaan.

Kumpi suuttuu helpommin?
- Minä. Sulhis suuttuu minulle noin neljän vuoden välein (mikä ei todellakaan johdu siitä, että minä olisin niin helppo ihminen).

Kumpi on äänekkäämpi?
- MINÄ! Sulhiksella on tosin sietämätön tapa syödä lusikkaruokia siten, että kolluuttaa lusikkaa lautaseen tarpeettoman paljon ja kovaäänisesti! Koko ajan kuuluu sellainen taukoamaton kalistelu! Hän myös pieree liian lujaa. Siis ihan tahallaan sillä tavalla voimakkaasti ja mahtipontisesti.

Kumpi on sosiaalisempi?
- Molemmat olemme sosiaalisia ollessamme ihmisten joukossa, mutta kumpikin on mieluiten yksin kämpillä pimeydessä.

Kumpi on aamuvirkku?
- Ei kumpikaan! Sulhis onkin jo valmiiksi hermoillut, että mitä jos meille tulee joskus lapsi, eikä se ole samanlainen kuin me... Se olisi yhtä helvettiä.

Kumpi on järjestelmällisempi?
- Molemmat olemme, mutta todella eri asioissa.

Kumpi tanssii paremmin?
- Yhtä huonosti molemmat, mutta innokkaita olemme kumpikin!

Kävittekö samaa koulua?
- Ei, mikä on kyllä yllättävää, sillä olen käynyt todella montaa...

Kumpi on vanhempi?
- Minä ja käytänkin sitä usein hyväkseni pyytämällä Sulhista tekemään asioita "nuoremmuuttaan". 

Kumpi on oudompi?
- Siis aivan ehdottomasti ja kyselemättä minä.

Kumpi on vaativampi?
- Olemme molemmat yhtä vaativia Sulhista kohtaan. 😄

Kauanko olette olleet yhdessä?
- Reilu seitsemän vuotta.

Kummalla on enemmän vaatteita?
- Ehkä minulla, mutta saman verran ne vievät tilaa, kun Sulhiksen vaatteet ovat niin valtavan isoja!

Kummalla on isompi perhe?
- Saman kokoiset.

Kumpi päättää tv-kanavan?
- Niin yheksänkytlukulainen kysymys. Ei perheissä enää riidellä tv-kanavista, kun jokainen voi katsoa omalta laitteeltaan netflixuria, jos yhteistä katsottavaa ei löydy. (Meillä on juuri tällä hetkellä yhteisenä katsottavana Game of Thrones, joka on maailman paras!!!!!! Minua harmittaa, että vuosikaudet kieltäydyin katsomasta sitä, kun evvvk jotkut lohikäärmeet ja ritarit.  Lempihahmot top 5: Tyrskä, Jaime, Arska, Jon Snow ja eunukki. Inhokit top 5: Joffrey, Cercei, Pikkurilli, Walder Frey ja se yksi 10-vuotias, jota imetetään.) 

Kumpi on sängyn valtaaja?
- Minä kuulemma. Sulhis nukkuu koko yön samassa asennossa selällään kädet risittyinä rinnan päälle. Minun pitää sitä sitten käännellä, ettei tule makuuhaavoja.


No siinäpä se nyt oli. Toivottavasti te nautitte tästä edes puoliksi yhtä paljon kuin minä. Moikka!

4 kommenttia:

 1. Just hyvä! Tällaset sekalaiset kyselyt on hauskoja kun tulee ilmi kaikkea mitä muuten tulis mieleen mainita. Saatanpa jossain kohtaa intoutua itsekin täyttelemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just! Mää tykkään lukea ihan ventovieraistakin näitä. :D

   Poista
 2. Nämä on aivan mahtavia! Lisää vain. Osaat tehdä näistäkin niin hurjan hauskoja.🤣 Olisi yksi ajankohtainen postaustoive: isänpäivän perinteet lapsuuden kodissasi, appivanhemmillasi ja miltä isänpäivä tulisi näyttämään teidän perheessä, kun täällä sitä jälkikasvuakin on väläytelty mahdolliseksi.😉 Varmaan olisi aika ratkiriemukasta luettavaa sinun humoristisilla oivalluksilla.😁 Jos tykkäsit ideasta, niin äitienpäivästä voisin tilata vastaavan pläjäyksen jo näin etukäteen.🤭 T. Jenska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Hyvä idea, josta otan ehdottomasti kiinni, jos vain saisin aikaiseksi. 😅 Mitä pitemmäksi tauko kirjoittelusta venyy, sitä korkeammaksi kynnys nousee jaaritella tänne yhtään mitään. Mutta yritän tehdä taas comebackin. 💪

   Poista

Oletko jo lukenut?

Päähenkilöiden esittely

Minusta on luontevaa kertoa tähän alkuun hieman meistä tyypeistä tämän blogin takana. Itseäni ainakin kiinnostaa aina blogeja lukiessani,...