lauantai 30. maaliskuuta 2019

10 things I like about you

Sulhis on... 

1) kiltti. Sulhanen on mukava ja ystävällinen, eikä pelkästään minulle, vaan ihan kaikille kanssaihmisille.

2) älykäs ja nokkela. Tämä toisaalta aiheuttaa joskus veriroiskeita ja seinään lentäviä pelilautoja, kun pelaamme esimerkiksi molempien suosikkia, Trivial Pursuitia, ja toinen meistä on huono häviäjä… 
Kuva viime joululta juuri ennen perheriitaa.

3) huomioonottava. Sulhanen kerkesi olla sinkkuna 24 ensimmäistä vuotta elämästään ja parisuhteilu oli aluksi hieman opettelua hänelle. Hänestä kuitenkin kuoriutui aivan ihana ja ajattelevainen kumppani.

4) hauska ja älyää myös aina nauraa minun vitseilleni. Sulhanen on meistä ehdottomasti se hillitympi ja asiallisempi, mutta saan aivan rauhassa olla omituinen itseni, eikä Sulhanen ihan vähästä hätkähdä ja lähtee myös mukaan minun hassutteluihini.

5) komea ja fotogeeninen, mikä vähän helpottaa hääkuvaajan työmaata, koska minä taas en ole helppo kuvattava. Monilla ihmisillä on muuten se yksi ja hyvä kuvausilme, jonka he aina ottavat aivan automaattisesti, kun huomaavat edes sivusilmällä olevansa kuvattavana ja onnistuvat kuvassa aina. Minäkin olen todella hartaasti sellaista harjoitellut, mutta ei. Tiedän kyllä, mikä on minulle edullinen kuvakulma ja sopiva hymy, mutta en vain osaa sitä kuvissa. Joka kerta luulen ottaneeni juuri sen ilmeen, muta sitten katson sitä kuvaa ja se saattaa olla mitä tahansa kaksareista ienhymyyn, vaikka en normaalisti edes ienhymyile! Luin vielä lehdestä, että ihminen näyttää peilistä itseään katsoessaan paljon kauniimmalta, kuin todellisuudessa on. KIVA!!?? Tuli aika paha identiteettikriisi, kun tajusin, että näytän oikeasti siltä kuin kuvissa, enkä suinkaan siltä, kun katson peiliin. Että peilinkin perimmäinen funktio kumoutui sitten siinä. Kiitos Koululainen tai Magneettimedia tai joku vastaava luotettava lähde, josta tämän ARTIKKELIN luin. 

6) pitkä. Tämä aiheutti hieman ongelmia alussa. Ainoa asettamani pinnallinen toive miehen suhteen on pituus ja menikin aika pitkään, kun mietin, onko Sulhanen oikeasti minusta ihana vai onko se vain tosi pitkä. No, kyllä se taitaa olla ihan ok muutenkin.

7) siisti. Minä olen sillä tavalla epäsiisti, että levittelen tavarat ympäriinsä, mutta olen hyvä siivoamaan kunnolla ja huolehtimaan puhtaudesta, Sulhanen taas on hyvä näennäisen siisteyden ylläpitämisessä, joten olemme kodinhoidon suhteen täydellinen kombo. Hän järjestelee minun ympäriinsä jättämät tavarat ja minä pidän paikat puhtaana. Tähän liittyy kummallinen tapani räjäyttää koko asunto levälleen juhliin lähtiessä. En vain jotenkin kykene normaalisti pukeutumaan ja pakkaamaan tarvittavia tavaroita mukaan kuten esim. Sulhis. Vaikka olisin valinnut etukäteen vaatteeni, heittelen silti satunnaisia vaatekappaleita ympäriinsä, kaadan 147 pinkkiä kynsilakkapulloani vessan lattialle, kun etsin just sitä yhtä tiettyä pinkkiä ja ehdottomasti tyhjennän laukusta edellisten juhlien kamppeet ruokapöydälle, enkä todellakaan vie niitä paikoilleen. Se on joku primitiivinen reaktio ja juhliinlähtemisrituaali, jota en vain osaa selittää.  
Kotiinpaluu kavereiden häistä. Tästä kuvasta voi hyvin aistia sen ainaisen lähtötunnelman

8) urheilullinen. En voisi kuvitella olevani miehen kanssa, joka ei olisi jollakin tavalla urheilullinen. En itse todellakaan ole mikään fitnesspimu, mutta nautin liikunnasta ja koen sen tärkeäksi. Sulhanen on entinen koripalloilija, joten myös joukkue- ja kilpaurheiluun usein liitettävät luonteenpiirteet, kuten kunnianhimo ja hyvät yhteistyötaidot myös häneltä löytyvät. Monta kertaa olemme yrittäneet liikkua yhdessä, mutta ei siitä vain tule mitään. Sulkapallossa Sulhis seisoo keskellä kenttää ja pitkillä raajoillaan huiskii sulkaa ympäriinsä todella vaivattoman näköisesti, kun minä taas juoksen paksuilla, lyhyillä jaloillani kenttää ympäri pää punaisena. Lenkillä Sulhis taas haluaisi joka kerta vain jotain rasittavaa sunnuntaikävelyä, jollaista minä en ymmärrä ollenkaan, kun pyrin aina olemaan mahdollisimman kustannustehokas ja tehostamaan ajankäytön äärimmilleen. Nopea juoksulenkki on mielestäni paljon järkevämpi kuin hidas löntystely, vaikka voisihan sen löntystelyn tietenkin ottaa ihan vain ulkoiluna ja yhdessäolona...

9) kannustava. Sulhanen ei koskaan väheksy tai yritä lannistaa minua, vaan kannustaa ja lähtee mukaan ideoihini. Tämä toki voi koitua kohtaloksemme, Sulhanen ei nimittäin yhtään toppuuttele minua esim. haaveillessani typerän kalliista vihkisormuksesta, jota en kuitenkaan edes voisi tulevassa työssäni käyttää.

10) kiinnostunut samoista asioista kuin minä. Meillä on pääpiirteittäin aika samanlainen musiikki- ja leffamaku. Lisäksi pidämme samoista ruuista ja herkuista (lukuun ottamatta Sulhasen suosimat kirpeät ja happamat karkit sekä karvaan makuiset limsat, esim. greippi ja lime, hyi helvetti!). Molempien lempiharrastus on kotoilu. Eli siis kotona märehtiminen ja vatulointi ilman järkevää tekemistä. Ennen kävimme paljon ulkona yhdessä sekä erikseen, mutta se oli silloin, kun olimme nuoria ja täynnä elämäniloa. Nyt parasta on viikonloppu kotona, hyvät yöunet, hyvä leffa (tai siis neljä tuntia sopivan leffan etsimistä, siinä epäonnistuminen ja johonkin aivan turhaan hömppään tyytyminen) ja urheilu vaikka jo aamutuimaan! 
(Unsplash)

Voisin siis sanoa, että Sulhanen on juuri sopiva minulle, että toivottavasti ei ole ihan heti vaihtamassa minua nuorempaan ja hoikempaan. 

4 kommenttia:

 1. Ai että mä samaistun tuohon valmistautumisrituaaliin :-D Meillä menee tuo siivous muuten ihan samalla tavalla, ja mies saa aina pienen hermoromahduksen kun levitän koko omaisuuteni ympäri asuntoa juhliin valmistautuessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on niistä varmaan aivan käsittämätöntä toimintaa. Mutta omani alkaa jo hiljaisesti hyväksymään asian tolan. :D

   Poista
 2. Koin tämän julkaisun hieman tarpeettomaksi. terveisin Korhone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko makuusi ollut enemmän "10 things I like about Korhone"?

   Poista

Oletko jo lukenut?

Päähenkilöiden esittely

Minusta on luontevaa kertoa tähän alkuun hieman meistä tyypeistä tämän blogin takana. Itseäni ainakin kiinnostaa aina blogeja lukiessani,...