maanantai 1. heinäkuuta 2019

Kaasot ja bestmanit

Tiivistelmä: minun kaasot ja bestman     ✓
                   Sulhiksen bestmanit             ✓

Voin kyllä ihan rehellisesti myöntää, että rakastan kaikkea jenkkiläistä hapatusta ja hömpötystä. Olen aika överi ihminen muutenkin, joten mitkään promposalit tai gender reveal partyt eivät ole minusta yhtään liioiteltuja. More is more, mutta kunpa joku hillitsisi minua hääsuunnittelun suhteen, etten tekisi mitään ihan kauhean outoja ratkaisuja…

(Unsplash)


Viime vuosina myös meillä Suomessa suosituksi jutuksi on noussut kaasojen ja bestmanien ”kosinta”. Nimikin sen jo kertoo, tarkoituksena on siis pyytää hääseuruetta tehtäväänsä esimerkiksi jonkun pienen lahjan kera. Olen nähnyt aivan ihania "kaasobokseja", joista voi löytyä esimerkiksi samppanjaa, suklaata, kauneudenhoitotuotteita tai hääsuunnitteluun liittyviä juttuja. Itse laatikon koristelu ja pakkaus ovat myös isossa roolissa. Tosi hauska idea minusta ja juuri tuollaisesta näpertelystä kyllä nautin. Päätin kuitenkin kosiskella kaasojani ja bestmaniani hieman pienieleisemmin, kun toisaalta tuo kaasoboksi on vähän turhaa. Tai no kuka nyt ei skumppaa ja kasvonaamioita tarvitsisi, mutta jotenkin tuntuu liian vaivalloiselta, kun pitäisi ympäri Suomea niitä lähetellä.

Tilasin kaasoilleni ja bestmanilleni netistä ihan pienet lahjat, jotka mahtuivat hyvin kirjekuoreen kosiokirjeeni mukaan. Minulla oli muuten yhteen aikaan IHAN JÄRKYTTÄVÄ Wish-sekoilukausi ja tilailin sieltä kaikenlaista paskaa. Esim. tämän tiskaushanskan. Siis mitä hittoa oikeasti?!


Nämä nyt tilaamani kosintalahjatkin joku pieni kiinalaistyttö on sormet verillä näpertänyt epäinhimillisissä oloissa työpaikallaan, jossa varmasti saa pomoltaan selkäänsä säännöllisin väliajoin ja joutuu hengittämään myrkkykaasuja ja altistuu kemikaaliroiskeille. Että olkaa hyvät vaan, kaasot ja bestman. Olen kyllä jo aika hyvin itseäni syyllistämällä ja aktiivisesti maapallon saastumista ajatellen saanut itseäni vieroitettua Wishin kaltaisista rojukaupoista. Mutta joku niissä vaan kiehtoo. Aina ulkomaillakin haluan kiertää kaikki krääsäkaupat. Jenkeissä Dollarshop sai minut lähtemään kaikista henkseleistäni. Ihan onnellinen lapsuus minulla oli, eikä ollut puutetta mistään, että kai tämä on sitten vain jotain syvemmältä kumpuavaa…

No mutta joka tapauksessa, lähetin lahjan ja askartelemani kortit kohteille. Kaasoille meni avainperät, joissa roikkui birthstone, nimikirjain ja sydän, jossa kaasoviittaus, bestmanille mustat sukat bestman-kirjailulla. Kaikilta neljältä sain myöntävän vastauksen! Bestman oikein lähetti vastauksensa takaisin minulle kirjepostilla. Mielestäni tuo kevyt uhkaus kosintakortissa oli siis toimiva ratkaisu. Jos voisin, tekisin ehdottomasti työkseni loukkaavia ja herjaavia onnittelukortteja sekä kortteja ihan muuten vain vittuilutarkoituksessa lähetettäviksi.



Sulhis ei mitään erityisiä temppuja jaksanut bestmanien kysymisen eteen tehdä. Hänelle tulee kolme bestmania ja oli ”kosinut” heitä suurin piirtein näin:

”Nii meillä on ne häät sitte 2020, nii tuukko bestmaniksi?”
”Joo, kaipa.”
”Ookke.”

Sulhis on kyllä ehdottomasti sitten sellainen less is more –ihminen.  Mutta mitäpä sitä turhaan keppuroimaan, jos vähempikin riittää. Sulhis valitsi bestmaneikseen:

1) parhaan ystävänsä, jonka on tuntenut vauvasta asti, olivat perheineen naapureina pitkään,
2) hyvän ystävänsä ja samalla entisen kämppiksensä, johon alunperin tutustui alakouluikäisenä yhteisen koripalloharrastuksen parissa, 
3) isoveljensä, joka on supliikki ja muodollisestikin ihan pätevä, ja hänelle heilahtikin nakki toimia häiden seremoniamestarina, johon erehtyi jo lupautumaan.

Hääseurue on siis valittu ja värvätty onnistuneesti. Yritämme kuitenkin hoitaa nämä häät sillä tavalla, että Sulhiksen kanssa kahdestaan hoidamme järjestelyt ja paskartelut, koska emme halua muiden kyllästyvän meidän bileisiin, ennen kuin ne kerkeävät edes olla. Enkä sitä paitsi edes luottaisi muiden taitoihin esim. askartelun suhteen, olen sillä tavalla rasittava perfektionisti, että riita siitä vaan saataisiin aikaiseksi. Muutenkin olemme sitä mieltä, että hääpari saa ihan keskenään stressata järjestelyistä ja pyrimme siihen, että hääseurue saisi ihan rauhassa nauttia juhlasta. Paitsi tietenkin seremoniamestari, mutta juuri siksi se homma sysättiinkin perheenjäsenelle, eikä kavereille. Sori Sulhiksen veli. 😄 Hän onneksi otti tehtävän reippaasti vastaan, hän kun on innokas ja todella luonteva esiintyjä.

Edellisessä postauksessa mainitsinkin, että yritämme pitää koristelut mahdollisimman minimissä, ettei se mene siihen, että yötä myöten olemme kaasojen kanssa koristelemassa hääpaikkaa ja kiukkuan sitten loppuelämän, kun en näytä hääkuvissa yhtään säteilevältä ja hehkuvalta. En myöskään halua, että kaasot ja bestmanit joutuvat siivoilemaan koristeita pois seuraavana päivänä. Varsinaiset siivoukset kuuluvat paikkavuokraan ja mietin, että hankkisin sellaisia koristeita, jotka juhlapaikka voisi mahdollisesti haluta itselleen, jolloin niitä ei tarvitsisi siivoilla kenenkään meistä. Lähinnä siis mietin kukkamaljakoita ja esim. viirejä.

Kaasot ja bestmanit ovatkin siis lähinnä vaan muodon vuoksi, eikä heillä ole mitään suurempia vastuualueita, paitsi tietenkin polttareiden järjestäminen, mikä kyllä tulee onnistumaan käden käänteessä, mitä molempien kavereita tunnen. Toki hääpäivänä jonkun pitää vähän katsoa lahjapöydän perään, vaihdella filmiä polaroid-kameraan ja nostella minun helmaani, että pääsen seurapiirirakkoni kanssa pöntölle noin 20 minuutin välein, että kyllä heille pieniä jobeja valitettavasti on sälytettävä. Plus yksi kaaso saa laulaa, yksi meikata minut ja jotain pieniä puheitakin toivoisin kaasojen ja bestmanien toimesta... Että oikeastaan tarkemmin mietittynä se hääseurueen rento ilta juhlasta nauttien saattaakin jäädä vain ajatuksen tasolle. 😏

2 kommenttia:

  1. Jes uusi postaus sulta! Kiitos tästä hauskasta setistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva, että sinäkin olet tänne eksynyt, niin ei tarvitse aivan yksinään löpistä joutavia. :)

      Poista

Oletko jo lukenut?

Päähenkilöiden esittely

Minusta on luontevaa kertoa tähän alkuun hieman meistä tyypeistä tämän blogin takana. Itseäni ainakin kiinnostaa aina blogeja lukiessani,...