tiistai 16. heinäkuuta 2019

Esittelyssä juhlapaikkamme

Tiivistelmä: Juhlapaikka sijaitsee Oulun kupeessa ja on aivan best!

Tässä vanhemmassa postauksessani jo hieman sivusin juhlapaikkaamme ja haluaisin kertoa siitä vähän enemmän, koska se on I H A N A. Olen kotoisin Oulun eteläpuolelta ihan oikeasti maalta maanviljelijäperheestä. Kotikylässäni on noin 500 asukasta, että siitä voi päätellä... Sulhis on taas kaupunkilainen, syntynyt ja kasvanut täällä Oulussa. Hänen perheellään on tosin kesämökki Lapissa aivan jeerassa, jonne ei edes mene tietä, eikä siellä ole sähköä, eikä vesijohtoa. Siellä hän on perheineen viettänyt paljon aikaa, joten ei hän onneksi sellainen ihan täysin avuton kaupunkilaishiiri ole. Kuitenkin vähän jännitin hänen suhtautumistaan maalaishäihin kaukana kaupungin huvituksista. Itse olen aina sellaisista haaveillut ja paikkakin on ollut valittuna jo vuosien ajan. Alun perin ihastuin tulevaan hääpaikkaamme lähes 15 vuotta sitten, kun olimme siellä suvun voimin juhlistamassa isovanhempieni 60-vuotishääpäivää. Aika älytön saavutus muuten tuo; 60 vuotta naimisissa! Me emme tosin sitä enää kerkeä tavoittaa, ellemme elä jotain 147-vuotiaiksi… 

No, mutta se juhlapaikka... (Kun mainitsin ensimmäisessä tekstissäni tavastani jaaritella aiheen vierestä, niin tarkoitin juuri tätä.) Sulhikselle siis esiteltiin juhlapaikka jo hyvissä ajoin ennen kuin koko kosinnassa oli tietoakaan. Olemme kuitenkin jo pari vuotta puhuneet ”meidän häistä”, joten oli ihan luonnollista käydä katsomassa mahdollista tulevaa hääpaikkaakin. Yksi kaverikin kerran sanoi ennen kuin olimme kihloissa, että ”teidän häistä on puhuttu jo niin paljon, että ihan kuin ne olisi oikeasti tapahtumassa pian”. Se on kyllä totta, meillä onkin monista asioista jo ihan selvät sävelet, kun olemme vuosien mittaan puhuneet, että ”meidän häissä ehdottomasti….” tai ”meidän häissä ei sit ainakaan…..”.

Ehdottomia kriteerejä hääpaikalle meillä oli, 

1) ettei tule valomerkkiä, kuten kaupungissa tuntuu lähes joka juhlapaikassa olevan ja sitten pitäisi siirtyä jonnekin muualle. Olimme tosin kerran ihanissa häissä, joissa pilkku tuli juhlapaikalla ehkä klo 1 ja hääpari oli varannut kabinetin eräästä keskustan baarista. Sinne menimme porukalla jatkamaan iltaa ja se oli todella hyvä järjestely. Itse pelkään tuossa paikan vaihtamisessa juuri sitä, että vieraat sitten menee, minne menee, mutta tuolla tavalla porukka saatiin hyvin pidettyä kasassa. Paras vaihtoehto meidän mielestämme on kuitenkin se, että juhlapaikalla saa riekkua niin pitkään kuin haluaa.

2) että juhlapaikan yhteydessä tai välittömässä läheisyydessä on majoitusta, jotta kaverit voivat jäädä halutessaan yöksi. Tämä oli aika pakollinen, kun valitsemamme juhlapaikka tosiaan on 60 km Oulusta, josta suurin osa vieraista saapuu. Tuo matka ei ole myöskään  mahdoton mennä kimpassa tilatakseilla, jos ei kuitenkaan halua jäädä yöksi. Olimme viime kesänä kavereiden häissä, joissa oli juuri sama juttu, että paikka oli kauempana kaupungista ja sinne pystyi jäämään yöksi. Oli tosi mukavaa sitten syödä yhdessä aamupalaa ja kerrata illan tapahtumia. Meidän juhlapaikalla on yösija noin 50 vieraalle. Ihana yksityiskohta oli myös se, että juhlapaikan puolesta tarjotaan hääparille lahjaksi hääyö morsiusaitassa. 

3) että saa tuoda omat juomat. Kaveriporukkamme koostuu (suurimmaksi osaksi :D ) fiksuista aikuisista, joten mistään örvellysbileistä ei ole kyse, mutta ihan rehellisesti sanottuna, emme voisi kuvitella itsellemme hyviä juhlia täysin ilman juhlajuomia. Haluamme nimenomaan järjestää hyvät bileet kavereille, emmekä itsekään koskaan ole lasiin sylkeneet, joten skumppa tulee kyllä virtaamaan. 

4) että paikkaa ei tarvitse itse siivota. En halua kuormittaa läheisiäni seuraavana aamuna siivoushommilla, enkä varsinkaan halua itse mennä. Olen kerran ollut kaasona siivoamassa hääpaikkaa seuraavana päivänä, eikä se nyt mikään iso homma ollut, eikä  tarvinnut samoilla silmillä mennä, mutta onhan se silti mukavampi, jos ei kenenkään tarvitse stressata siitä ollenkaan.

5) että paikka on niin iso, ettei tarvitse ainakaan kavereista karsia vieraslistaa tehdessä. 


Muita hyviä puolia kyseisessä paikassa oli...

1) miljöö ja tilukset. Erityisesti minun silmääni viehättää idyllinen maalaismaisema ja sijainti joen rannalla. Oma kotitaloni on erään kaverini sanoin Hovimäki, jonka äitini on sisustanut tarkalla silmällään 200 vuotta vanhan maalaistalon henkeä kunnioittaen ja entisöinyt itse suurimman osan huonekaluista. En itse sisustaisi omaa kotiani siten, mutta siinä tyylissä on minulle jotain nostalgista ja arvokasta, siksi hääpaikankin maalaisfiilis tuntuu mukavalta. Myös kaupunkilaissulhaselle tämä on fine.

2) sijainti minun kotiseudullani. Vaikkei nyt aivan kotikirkkoni olekaan, niin tarpeeksi lähellä perinnettä morsiamen kotiseudusta hääpaikkana. Minä olen yksinkertainen perinteiden ihminen. 😏

3) talon puolesta tuleva pitopalvelu. Tuntuu todella  raskaalta ajatukselta alkaa metsästämään erikseen pitopalvelua. Se olisi ihan loputon suo, kun toki sitten pitäisi kilpailuttaa, miettiä plussia ja miinuksia, tehdä exceleitä ja käydä koko internet läpi asiakaskokemuksia lukien jne. Nyt ei tarvitse onneksi itse valita. Monissa hautajaisissa ja muissa pirskeissä olemme syöneet kyseisen paikan pitopalvelun antimia ja hyviä ovat olleet. Häämenut näyttivät olevan nekin todella perinteisiä, mikä toisaalta on hyvä ja ”varma” ratkaisu, mutta toisaalta houkuttelisi urbaanimpi keitraustyyli, jossa paljon erilaisia salaatteja ja kaikkea pientä ja monipuolista härpäkettä. Mutta tästäkin voimme varmasti vielä lähempänä neuvotella. Paikan puolesta tulee myös liinat, astiat, lautasliinat ja henkilökunta, ihanan vaivatonta.

4) kirkon sijainti ihan lähellä juhlapaikkaa. Haluamme, että siirtymiset olisivat mahdollisimmat vaivattomat vieraille. 

Kuva Raahen seurakunnan nettisivuilta. Ei meillä nyt ihan kauheasti ollut kriteerejä kirkolle, mutta mielestäni tämä Siikajoen puukirkko on jotenkin tosi söpö.


Tämä vaikuttaa nyt siltä, etten halua paljastaa juhlapaikkaa, kun jälleen olen saanut näin kauan jaariteltua paljastamatta kuitenkaan mitään oikeaa. 😃 Hääpaikkanamme tulee siis toimimaan Siikajoella sijaitseva Törmälän tila. Huom. nettisivujen kuvat eivät kyllä kerro, kuinka ihanan idyllinen tuo miljöö on. Kuvat ovat jotenkin kalsakoita ja kylmällä ilmalla otettuja. 😃 Tosin paikka on käsittääkseni todella suosittu jo muutenkin, joten ehkä paremmat kuvat eivät ole edes tarpeen. Pihapiirissä on useampi erillinen juhlatila, ja meidän häitämme tanssitaan Kesäpatiolla, joka meistä on paras ja siistein ja kivoin.

Kuva Törmälän tilan nettisivujen galleriasta.. (Hei, onko tämä nyt aivan laitonta laittaa kuva tällä tyylillä nettisivuilta? Koen, että tämä on jotenkin eri asia kuin napata vain joku kuva netistä ja kertoa lähteeksi se Google. 😅 Kertokaa joku, jos tiedätte, ennen kuin joudun raastupaan!) 

Juhlapaikkamme on siis tuollainen katettu "maneesi" 150 henkilölle ja sieltä löytyy myös esiintymis- ja tanssilava. Kesäpatiossa on sellaista kunnon maalaishäiden fiilistä, kun olen sen aivan täydessä loistossaan nähnyt kesäjuhlissa. Tuo oli myös tärkeä seikka, että koko päivä onnistuu järjestää samassa tilassa, eikä tarvitsisi edes pöytiä siirrellä kesken illan. Yritämmekin pitää vieraslistan 120 henkilössä, jolloin tanssilattialle ei tarvitsisi laittaa liikaa pöytiä. Paras olisi, jos saisimme nipistettyä reiluun 100 vieraaseen, jolloin tanssilattiasta ei tarvitsisi uhrata yhtäkään neliötä muulle kuin krebaamiselle. 

Tämäkin kuva tilan nettigalleriasta. 
Näen tässä juhlatilassa niin paljon potentiaalia ja tykkään tuosta tunnelmasta jo muutenkin. Uskon, että hyvä tulee! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oletko jo lukenut?

Päähenkilöiden esittely

Minusta on luontevaa kertoa tähän alkuun hieman meistä tyypeistä tämän blogin takana. Itseäni ainakin kiinnostaa aina blogeja lukiessani,...